Konzultirajte se s doktorom. Još bolje, s više specijalista

Da sam na početku moje sedmogodišnje potrage za idealnom prehranom znao što znam sad, vjerujem da bih sa 134 na 92 kile smršavio za godinu, najviše godinu i pol. Evo što bih radio.

 

  • Prvo bih otišao u Cybex centar, da mi dr. Slobodan Kuvalja sredi lokomotorni sustav i kaže kako se uopće smijem rekreirati.
  • Umjesto običnog pješačenja, zbog aktiviranja više mišića i sagorjevanja više kalorija, hodao bih nordijski. To je ono sa štapovima.
  • Otišao bih nutricionistici i kineziologinji Blanki Perše, koja bi mi preporučila metabolički balans, i rekla mi što točno mom organizmu treba.
  • Nakon doručka i večere, ili nakon doručka i ručka, popio bih Herbalife shake. U svakom slučaju, u prehranu bih uveo vitamin C, multivitamin, omegu 3, probavne enzime i probiotoke.
  • Radio bih na sebi. Integrativna psihologija, rad na sebi silno pospješuje mršavljenje. U tome su mi najviše pomogli moja sestra, Marija Ljubičić, i Marina Nardin.

 

Zbog debljenja i, općenito, načina života, umalo sam umro. Hajde, ako ne umro, malo je nedostajalo da se ozbiljno razbolim. Zbog nestručnog mršavljenja zamalo sam postao invalid. Zato savjetujte se s liječnikom ne ispisujem da bih izbjegao eventualne sudske tužbe, ne ispisujem to ni sitnim slovima kao što se piše na ugovorima u kojima te druga strana oguli do kosti, nego to ističem zato što sam skupo, zdravljem, platio što se nisam savjetovao s liječnikom. Želite li mršavjeti, iz dubine duše vam preporučujem da se, prije nego išta poduzmete, savjetujete, ne s jednim liječnikom, nego s više specijalista.

I, da odmah raščistimo neke stvari. Ne jamčim ni da će sutra Sunce izaći, a kamo li da će vam moja priča pomoći da smršavite. Zapravo, bit ću s vama krajnje iskren. Da biste smršavjeli, ova knjiga vam uopće ne treba. Cijela industrija mršavljenja dobrim se dijelom zasniva na debeljkovom zanosu u trenutku kupnje nekog aparata, preparata, knjige… na debeljkovom osjećaju da je nešto poduzeo. I taj osjećaj, optimizam, zanos, već idućeg jutra često splasne u razočaranje, melankoliju, novi u nizu poraza zbog nedostatka volje. No, treba li vam podrška, prijatelj, ova knjiga bi to mogla biti. Prijatelj koji će vas bodriti.

Mislim da odmah trebamo raščistiti i da svi muškarci i poneka žena nogomet znaju bolje od izbornika reprezentacije, dok ama baš svi muškarci i ama baš sve žene znaju sve što se o mršavljenju može znati. Utoliko sam i ja tek jedan od pametnjakovića koji sole pamet. S jednom razlikom. Pametnjaković sam koji je smršavio 40 kila, i ne debljam se. Ništa vam ne obećajem, ništa vam ne jamčim, eli eto, ovo je moja priča.

Želiš li smršavjeti, a misliš li da ti razgovor sa mnom može pomoći, nazovi, pošalji mail
Pošalji e-mail Nazovi
U najgorem slučaju, izgubit ćeš 30 minuta. U najboljem ćeš izgubiti 30 kila 🙂

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

40kila.com