Nutricionist čita blog, pa se javio da pita znam li zašto tu i tamo ne mogu izdržati, nego baš moram pojesti nešto slatko, ili pecivo. Neki junk.
“Čisti, školski emotional eating“, rekoh ja.
“Misliš da je emotional eating? I baš ne možeš izdržati?”
“Sad, vidi, imamo dvije varijante. Prva, ne mogu izdržati. Ponekad ne da pojedem kutiju Jadro keksa, nego je požderem. Likovi iz crtića je ne pojedu, prožderu, brzo kao ja. Ponekad je samo pojedem, a nekad to bude maraton užitka. Druga varijanta, mogu izdržati, ali svjestan sam svoje fizičke moći. I nekoliko kila, a kamo li kilu, topim vrlo brzo, pa si dam na volju.”

Debljina, posljedica ljubavi koja nema kamo

“Za što je Jadro keks nadomjestak?”
“Čuj, dok sam imao 130+ kila govorio sam da su debljina i koješta drugo bolesti gnjilih poljubaca. Posljedica ljubavi koja nije imala kamo, pa je skoro istrulila u tijelu, završila na deponiji. Sad problem nisu kile.”
“I, kad si zadnji put pojeo Jadro keks, ili hrenovku u lisnatom, zbog čega si to pojeo?”
“Uzmi sa švedskog stola psihologije što god hoćeš, od žudnje stare deset dana, ili po toj špagi putuj do najranijeg djetinjstva. Mogla je biti i žudnja za profesionalnim uspjehom, ovim i onim.”

Nije ti failo šećera, nego masti

Jadro keks, hrenovku u lisnatom, kroasan ili nešto slično si morao pojesti, nisi mogao izdržati, zbog masti. Ne zbog šećera, nego zbog masti. To je zov organizma kojem je nemoguće odoljeti.”
“Zbog masti?!”
“Da, organizmu nešto treba, ali ili organizam ne zna kako bi ti to rekao, ili ti ne razumiješ što ti organizam govori, pa lupaš, posežeš za raznom hranom ne bi li pogodio potrebu organizma. Nagađaš. Problem ćeš riješiti lanenim uljem.”

Laneno ulje. Razvit ćeš osvisnost

“Laneno ulje će me spasiti?”
“Pripremi se na iznenađenje. Na šok. A, iznad svega, pripremi se da nema natrag. Kad jednom počneš uzimati laneno ulje, razvit ćeš ovisnost.”
“Znaš, ja ti jako volim crvene i plave tablete. Kad god sam se u životu našao na raskrižju crvene i plave tablete, kad god sam uzeo tabletu nakon koje nema natrag, ili sam riječima neopisivo uživao, ili sam, koliko god bilo neugodno, stekao krasne uvide, ili oboje. Zato, ili si me dobio na svijetlu stranu lanenog ulja, ili će se ispostaviti da sam samo probao jer si mi ti savjetovao.”

Zauvijek čajna žličica dva puta na dan

Uglavnom, reče mi Branimir Dolibašić da za početak uzimam čajnu żličicu lanenog ulja na dan, a nakon nekoliko dana, pa zauvijek, po čajnu žličicu dva puta na dan. Da je smiješam s malo meda, ili natopim malo kruha žlicom lanenog ulja i to poklopim listićem sira, ili da čajnu žličicu lanenog ulja stavim u salatu. Ne mogu ga samo popiti, jer tad bi ulje prošlo kroz organizam. Da bi ga tijelo apsorbiralo, lanano ulje nešto mora nositi. Otišao sam u Konzum i, po njegovoj preporuci, kupio ulje sa slike.

Jooooooš! Daj mi joooooooš!

I baš kako je rekao, iznenadio sam se koliko je organizmu trebalo laneno ulje. Točno sam ga čuo kako viče: Još! Daj mi joooooš! Otkako sam prije dvadesetak godina kupio Podravkin sok od paradajza, i nisam ga mogao prestati piti, eksirao sam bocu, nisam osjetio takvu zahvalnost organizma jer sam pogodio što mu treba, takav zov za hranom. Mogao sam piti laneno ulje, toliko mi je godilo.

I to je to. Meni je laneno ulje pomoglo, proglasio sam pobjedu nad keksima, pecivima, čipsom i ostalim junkom.

Želiš li smršavjeti, a misliš li da ti razgovor sa mnom može pomoći, nazovi, pošalji mail
Pošalji e-mail Nazovi
U najgorem slučaju, izgubit ćeš 30 minuta. U najboljem ćeš izgubiti 30 kila 🙂

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

40kila.com