Kancelarija u prirodi. I, da, vremena za rekreaciju ima

“Čuj, mislim da njih ne bismo trebali opterećivati zabranom konkurencije. Šteta je već počinjena, dvije redakcije već imaju naš know how. Ne damo li im da zarade sa strane, bit će nesretni, i na kraju će se to nama obiti o glavu. Na tebi je samo da im taj ustupak dobrano naplatiš.”

“Znaš, glavna fora u internetskom oglašavanju sad ti je click through. Oglašivači sve više paze na što troše. I, dok se ne uvjere da im je oglas tu i tu koristan, nema posla. Teška borba. Ne zanima ih koliko je ljudi vidjelo oglas, nego traže konkretne dokaze da je oglašavanje korisno.”

“Hm, naglašavanje na sastanku da ćemo prije ili kasnije dobiti konkurenciju… Dobra ideja! Da, i to da će nakon toga preživjeti, ne prosperirati, nego preživjeti, samo najbolji.”

Dakle, ovo je glavni urednik jednog od najnagrađivanijih medija u svijetu, 24sata, trima sugovornicima izgovorio kružeći na savskom nasipu oko mostova. Tu sam vidio šansu da prvu dušu pridobijem na svijetlu stranu.

“Vidiš”, rekoh mu, “sve ovo si mogao obaviti i u zagušljivom uredu. Ili u kafiću, u kojem bi popio četiri-pet piva. Ili, najgore, u restoranu, gdje bi se prežderao. I opet popio tih pet-šest piva.”

“Mislim da znam kamo ovo vodi.”

“O, da. Znaš. Nemam vremenaje izgovor. Prijeđi ti lijepo k nama rekreativcima.”

Nije postao hodač. Odabrao je pilates. Ali, prešao je na svijetlu stranu. Hoću reći, u mnogim, mnogim slučajevima laž je da nemaš vremena za rekreaciju. Nije istina da moraš biti u uredu, nije istina da nemaš vremena za rekraciju. Meni je tu foru nemoguće prodati. Kad god bi mi netko rekao da nema vremena za rekreaciju, ispričao bih mu kako sam i ja to govorio. Godinama sam doslovce uzimao papir i olovku, ispisivao dobronamjernim ljudima kako izleda moj dan, gotovo trijumfalno poentirajući da tu nema seknde za rekreaciju, a kamo li sati. Onda sam završio na hitnoj, pa živčani slom, i nekim čudom, u tim istim danima, na istom poslu, odjednom se stvorilo vrijeme za hodanje.

Želiš li smršavjeti, a misliš li da ti razgovor sa mnom može pomoći, nazovi, pošalji mail
Pošalji e-mail Nazovi
U najgorem slučaju, izgubit ćeš 30 minuta. U najboljem ćeš izgubiti 30 kila 🙂

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

40kila.com