Samo na kavama s dragom sam za deset mjeseci dobio 2,6 kila. Deset deka šećera ima 387 kalorija. Dvije kave svako jutro, 10 grama šećera u svakoj, jednako 77,4 kalorije. Pa tako 300 dana, to je 23.220 kalorija. Kila masti, 9000 kalorija, 23.200 podijeljeno s 9000 i eto nas na 2,6 kile. Da sad ne računam pelinkovce. Uglavnom, počevši od kave, ljubav deblja. Pričam ljudima da treba piti zeleni čaj, ali ona voli kavu, pa sam se s njom vratio kavi. Uz kavu uvijek koja kockica crne čokolade. Ili koja datulja…

Crno vino, računajući samo ljetovanje, 4,2 kile

Deci crnog vina ima 80 kalorija. Draga i ja smo na moru, u planinama i Slavoniji prošlog ljeta proveli 47 dana. Pio sam najmanje litru vina na dan. Na maloj tržnici na Silbi otkrili smo divno domaće crno vino za samo dvadeset kuna po litri. Dakle, samo na godišnjem, samo na vinu, 470 deci puta 80 kalorija, 4,2 kile. Ali, to je samo ljetovanje. Gdje je još hedonizam na početku veze; godišnica nam je 22. veljače.

smrsavio-sam-40-kila
Može se reći da smo uz sir pili crno vino, ili da smo uz crno vino jeli sir, no kalorije su kalorije

Početak veze, ručkovi, večere…

Zna se kako ide. Sve što sam klijentima koje sam učlanio u Herbalife govorio da ne valja, sve sam to radio. Sve sam to jeo i pio. Hajde što sam uz svaki zdravi ručak – riblja juha, riba i blitva – popio pola litre crnog i pojeo desert. Ali pojeo sam i masu teeeeških ručkova i večera, s nezdravim prilozima i obaveznim vinom. Koji put pivom.

Pivo, kila i pol

Moje piće je crno vino. Ali za vrijeme Svjetskog prvenstva pivo je bilo neizbježno. I ne samo tad. Nisam brojao. Izađemo s prijateljima. Ako vino ne bi bilo dobro, popio bih i tri piva. Recimo da sam za deset mjeseci, ne želeći se odreći ni sekunde užitka, popio 50 piva. Pola litre piva ima 225 kalorija. Puta 50, jednako 11.250. Podijeljeno s 9000, eto 1,25 mašćuvare. Da ne cjepidlačim, kila i pol.

Okajavam u teretani

Kako sam napisao u knjizi, ne možeš se seksati koliko možeš jesti. Nema te rekreacije koja te može spasiti jedeš li i piješ previše. To jest, ima, ali ta se rekreacija zove sport. Ili teeeeeški fizički rad. No, da se nisam rekreairao, umjesto 10 udebljao bih se 20 i više kila.

Hodanje me spasilo. Smršavio sam hodajući. No, hodanje za mene više nije nikakav napor. Ne diže puls. Dok čekam lijepo vrijeme, da opet krenem u planine, rekreiram se u teretani. Po preporuci svjetskog rekordera u plivanju, Gordana Kožulja, crossover. Dvadeset minuta hodanja uzbrdo, tu mi je puls većinu vremena iznad 120. Onda dvadeset minuta orbitreka, puls i do 150. I na kraju pola sata ili malo više utega. Mast se topi 🙂

Želiš li smršavjeti, a misliš li da ti razgovor sa mnom može pomoći, nazovi, pošalji mail
Pošalji e-mail Nazovi
U najgorem slučaju, izgubit ćeš 30 minuta. U najboljem ćeš izgubiti 30 kila 🙂
  • 7
    Shares

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

40kila.com