Malo sam usavršio Bollettierijevu metodu

Četiri mjeseca preskakao sam doručak, za ručak sam jeo paradajz i mozzarellu, a za večeru jabuke s ementalerom, ili jabuke s pršutom, obavezno uz čašu crnog vina. Čaša je decilitar. Prestao sam piti pivo. No, nisam se odrekao alkohola, nego sam u društvu pio bevandu, crno vino s vodom. Čak se nisam ni suzdržavao, nisam preskakao runde, u društvima bih popio i pet ili šest bevandi, dok kod kuće nikad ne bih popio više od čaše. Za ta četiri mjeseca nisam pojeo ni jedan kolač, ni jednu jedinu čokoladicu, ni gram kruha (na redakcijskoj proslavi rođenja koleginog djeteta uzeo sam samo dva lista pršuta i isto toliko sira, tek toliko da ne bojkotiram veselje). I hodao sam.

Pročitao sam da je veliki teniski trener Nick Bollettieri rekao: “Nikad ne gubi tri puta zaredom. Izgubiš li dva puta, pronađi apsolutnog početnika i pregazi ga. Osjećat ćeš se bolje”. Ne znam je li stvarno to rekao, ili je neki medij rečenicu objavio zato što dobro zvuči. Ali… Coach, kad sam u New Yorku tražio Mirjanu Lučić nisi mi dao ni izjavu, ali za ovo ti hvala iz dubine duše. Velika je to, velika misao. Nebrojeno puta sam citirao tu rečenicu, ali ovaj put sam savjet odlučio primijeniti. Ne baš doslovno, ali skoro doslovno pavši od umora nakon kilometar hoda opet sam se sjetio Nicka. Godinama i godinama sam gubio, ne pronalazeći apsolutnog početnika kojeg bih zatukao u crnu zemlju i osjećao se bolje. Dovukao sam se kući, legao na kauč, malo buljio u strop i zarekao se. Ne nakon dva poraza zaredom, svaki dan ću pronalaziti suparnika kojeg ću pregaziti i osjećati se bolje. Naravno, sebe.

Sam sebi bio sam suparnik baš po mjeri.

Iznenadio sam se što sam već za tjedan i pol mogao prehodati oko tri kilometra bez pauze. Krajem prvog mjeseca ohrabrio sam se, odlučio sam hodati od redakcije do kuće, nešto manje od osam kilometara. Dogovorio sam se sa sobom da ću hodati koliko mogu, pa ću sjesti na autobus ili, ovisno gdje me svlada umor, pozvati taksi. Više sam se nego ugodno iznenadio prehodavši cijeli put od posla do kuće bez pauze.

Svaki dan sam se s pola kući vraćao pješke.

A dalje… Dalje je bila poezija.

Želiš li smršavjeti, a misliš li da ti razgovor sa mnom može pomoći, nazovi, pošalji mail
Pošalji e-mail Nazovi
U najgorem slučaju, izgubit ćeš 30 minuta. U najboljem ćeš izgubiti 30 kila 🙂

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

40kila.com