“Minimum dodataka prehrani u naše doba: vitamin C, omega 3, multivitamin, probavni enzimi i probiotici”

“Što nutricionizam kaže o dodacima prehrani? Food supplements?”

“Mnogo je različitih stavova.”

“Kako čovjeku pomoći? Kako da zna što smije, a što ne smije koristiti? Jer, imamo neukog čovjeka, koji vidi reklamu na čijoj je lijevoj strani debeljko, na desnoj ideal ljepote, a u ćošku obično neka piksa s latinskim izrazom. Kako da se laik snađe u tom košmaru?”

“Laik ništa ne zna o tome. Zato postoje nutricionisti. Ljudi gledaju reklame, čitaju, totalno su izgubljeni. U današnje doba zagađenosti hrana nije zdrava kao što je nekoć bila. Ne može se dodatke prehrani uzimati tek tako, jer neki mogu biti loši po zdravlje ako ih se ne kontrolira, ali svatko bi povremeno trebao uzimati vitamin C, omegu 3, dobar multivitamin s visokim postotkom vitamina B, probavne enzime i probiotike. To je minimum minimuma koji je potreban svakom čovjeku da sačuva zdravlje. Omege 3 nema dovoljno u prehrani, a njeno najvažnije djelovanje je antiinflamatorno. Kako svaka neravnoteža u organizmu dovodi do manje ili veće inflamacije, omega 3 nam je neophodna. Iz multivitamina organizam uzima ono što mu treba, a probavne enzime bi svi trebali uzimati da se gušterača što manje opterećuje probavom, jer ima sasvim dovoljno posla s inzulinom. Neki se boje da će se organizam, ako ih uzimaju, ulijeniti i prestati proizvoditi vlastite enzime. Neće se ulijeniti. Dapače, pomoći ćemo mu da troši energiju na nešto što nam je u datom trenutku važnije. Danas također znamo da enzimi ulaze u krv i čiste je od svega što u njoj nije dobro. Što ih više ima, to će više čistiti. Ali tu priča ne prestaje. Postoje dvije glavne grupe enzima: probavni i metabolički. Probavni enzimi, koje možemo uzimati oralno, rasterećuju metaboličke enzime, a metabolički su enzimi odlučujući faktor odvijanja mnogobrojnih procesa u organizmu. Tako si, uzimajući probavne enzime, doslovce produžujemo život.”

“A količina?”

“Ne može ti škoditi. Uvijek ih nosim sa sobom. Kad krenemo jesti obrok, popijemo probavni enzim, on je onda samo za probavu. A između obroka se uzima terapeutski, ovisno o dijagnozi bolesti.”

Želiš li smršavjeti, a misliš li da ti razgovor sa mnom može pomoći, nazovi, pošalji mail
Pošalji e-mail Nazovi
U najgorem slučaju, izgubit ćeš 30 minuta. U najboljem ćeš izgubiti 30 kila 🙂

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

40kila.com