“Nimalo nisam mogla utjecati na svoju ruku i čudila bih se svaki put kad bi ostala zaključana”

I, ostao sam dužan još samo napisati što je to kineziologija, to jest o čemu mi je to Blanka pričala dvije godine prije nego što je Đoković objavio knjigu Serviraj za pobjedu. Nažalost, na dan kad je Blanka, koja inače živi u Londonu, u Zagrebu imala vremena kineziološki pregledati moju sestru i mene, imao sam neodgodivih obaveza. Tako je pregledala samo Mariju. Koja mi je prepričala…

“Nakon što sam legla na leđa na krevet za masažu, Blanka mi je testirala supraspinatus, mišić desne ruke, tako da je gurala ruku u određenom pravcu, a ja sam davala otpor. Kako je mišić bio u neravnoteži, unatoč mom otporu ona je s lakoćom uspjela pomaknuti moju ruku. Sljedeći korak je bio testiranje preparata ne bi li pronašla koji je od njih važan za balans ovoga mišića. Na vrat mi je stavljala grupu po grupu proizvoda da vidi što mi nedostaje u organizmu. Krenuli smo od proizvoda za imunitet. Nakon što je proizvod stavljen na vrat, ja bih ispružila desnu ruku s čvrstim i ravnim laktom, i kad mi Blanka kaže ‘otpor’ ja guram ruku od sebe, a ona je gura prema meni. Ostane li ruka čvrsta, dakle Blanka je ne može pomaknuti iako svojski gura, to znači da mi taj proizvod treba. To je potpuno nekontrolirana, nevoljna i nesvjesna reakcija organizma. Nimalo nisam mogla utjecati na svoju ruku iako sam pokušavala i čudila bih se svaki put kako bi se ruka zaključala i bila nevjerojatno čvrsta iako je moja, dio je mog tijela. Kao i u integrativnoj psihologiji, odnosno core energeticsu, iznenadila sam se misleći kako bolje poznajem svoje tijelo, a zapravo o svom tijelu nemam blagog pojma, kao ni o svojoj unutrašnjosti, svijetu nesvjesnog. Rekla mi je da kad netko dođe na prvi pregled, ona uzme povijest bolesti i razgovara s pacijentom o razlogu njegova dolaska, odnosno o njegovim zdravstvenim problemima. Prvi pregled bude više orijentiran na to što organizmu fizički treba s nutricionističkog stanovišta. Kasnije, nakon što organizam malo ojača uzimanjem preparata, odnosno supstancija koje mu nedostaju, tretmani sistemske kineziologije uključuju i reprogramiranje unutrašnjih psihoemocionalnih obrazaca. O tome mi je pričala, ali to još nije radila na meni. Radila je na neurovaskularnim i limfatičkim tokovima, kao i na meridijanima, po metodi drevne kineske medicine. To je prilično boljelo, jer se u tim točkama nakupilo jako puno ‘smeća’, toksina, zbog loše prehrane, negativnih emocija, ili strukturalnih problema. Redoviti tretmani uključuju i otpuštanje raznih toksina iz tijela. Tijelo ima mnogo točaka preko kojih se mogu tretirati pojedini organi i nakupljeni toksini u organima i područjima oko njih. Pojednostavljeno rečeno, cijelo tijelo je sistemski povezano i zdravo je koliko je zdrav najnezdraviji dio. Sistemskim pregledom može se točno utvrditi gdje je organizam ‘najtanji’, odnosno što je u tijelu prioritet među problemima i na što se prvo (hitno) treba fokusirati. Da sam ja, primjerice, bila fizički zdrava, a Blanka mi je pričala da je imala klijenta koji je fizički bio super i ništa mu nije trebalo, onda bismo odmah krenule na sljedeću razinu. No, to je rijetko, uglavnom većini ljudi nešto nedostaje na nutricionističkom planu.

Nakon toga je slijedilo testiranje nekoliko drugih mišića, uglavnom povezanih s imunitetom, koji je bio moj primarni problem, i adekvatan tretman. Na kraju tretmana zaključak je bio da mom organizmu trebaju vitamin C, dva proizvoda za jačanje imuniteta, probavni enzimi i nekoliko vrsta Bachovih kapi. Nakon nekog vremena uzimanja svih tih proizvoda, a pregled je pokazao da mi prioritetno trebaju, poboljšalo mi se opće stanje organizma. Subjektivno sam se osjećala bolje, imala sam više energije.

Prije pregleda i uzimanja proizvoda nokti su mi bili dosta lomljivi. Sjećam se da sam se bila uplašila jer bi jači stisak nekog predmeta prouzročio da mi se na noktima pojave bijele crte kao da su popucali po širini. Isto tako sam imala dosta zanoktica i gulila mi se koža oko noktiju. Uzimanjem tih proizvoda, sve se povuklo, a ja sam se osjećala fizički i psihički stabilnijom.”

 

 

 

Želiš li smršavjeti, a misliš li da ti razgovor sa mnom može pomoći, nazovi, pošalji mail
Pošalji e-mail Nazovi
U najgorem slučaju, izgubit ćeš 30 minuta. U najboljem ćeš izgubiti 30 kila 🙂

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

40kila.com