Naslovna slika možda govori tisuću riječi, ali sasvim sigurno skriva 15 kila.
Ljubav deblja. Za deset mjesec veze dobio sam 10 kila. Tad sam još bio na granici koja tijelu nije smetala, bar ne jako, 104 kile.
Kako ljudi kažu, na moju visinu to se ne vidi. Ili se može sakriti.

smrsavio-sam-40-kila
Malo uvučeš stomak, malo visina, sakriješ da imaš 10 kila viška. Fora si, aktivni život, Velebit, priroda. Ali koljenima ne možeš sakriti da imaš 104, a ne 94 kile

Tijelo rječitije od vage

Čudesno je kako tijelo precizno mjeri.
S 92 do 94 kile letim.
Do 98 kila se i dalje osjećam super, ali ne letim. U planini sam sporiji.
Na 104 kile mrvu teže ustajem sa stolca. Ne moram se podupirati rukama, ali vidi se da imam pedeset godina.
Sa samo pola kiše više, na 104,5 u hodu osjećam desno koljeno. Ne moram se ni vagati. Čim osjetim koljeno, znam da imam 104,5 ili više.
Na 106 se rukama moram pomagati ustajući sa stolca. Isto ne moram na vagu. Znam.

Život dodaje kile koje tijelo trpi

Moj medeni mjesec traje godinu i deset mjeseci. Godinu i deset mjeseci kava umjesto zelenog čaja, gricakalica uz kavu, previše vina uz ručkove i večere, previše sira uz vino. Vaga pokazuje 105 do 107 kila, ali to nije 105 ili 107 kila, nego više. Zimska odjeća. Pa odeš na plac. Kila mesa, tri kile povrća, poneka konzerva. Ups, na onih 92, eto te na 112, a to je skoro pola vreće cementa. Kao da po cijele dane tegliš uteg od 20 kila. Već frka na stepenicama, a odeš li u planinu koljeno opasno viče na nizbrdici.

Dosta više! Zaželio sam se sebe

Nije strašno kao 134 kile. Prije pustih godina stao sam na vagu koja je mjerila 130 i okrenuo brojač, vaga pukla i zaustavila se na 4. Pa sam to uzeo kao 134 kile. Doktor Kuvalja, koji me spasio nakon što sam nestručno mršaveći umjesto masti istopio mišiće, kaže da sam sigurno imao više od 134. Ovih 105 do 107 nije strašno kao 134, s koliko sam smršavio na 92. Ali vrijeme je da se volim voleći svoje tijelo više od užitka jedenja.

smrsavio-sam-40-kila-i-ne-debljam-se
Doručak Herbalife shake, ručak i večera bjelančevina i povrće 🙂 Međuobroci Herbalife proteinska pločica ili, recimo, šaka oraha. Rekreacija!

Kako sam se hvalio da sam smršavio, tako sad priznajem da sam se maaaalo udebljao. Ne objavljujem rat kilaži 106-107 kila. Samo ću se voljeti na drugi način. Vraćam se na idealnu kilažu bez grubih riječi prema sebi 🙂

Želiš li smršavjeti, a misliš li da ti razgovor sa mnom može pomoći, nazovi, pošalji mail
Pošalji e-mail Nazovi
U najgorem slučaju, izgubit ćeš 30 minuta. U najboljem ćeš izgubiti 30 kila 🙂

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

40kila.com